It is currently Sat Jul 26, 2014 12:12 pm




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
 Power Supply for Theremax 
Author Message

Joined: Sat Oct 02, 2010 11:38 am
Posts: 2
Location: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Post Power Supply for Theremax
Hello.

I bought a Theremax kit ("international" version) and need a power supply for my country's 240V AC mains. The manual tells me I need a 12V DC supply, but doesn't specify a current as far as I can find. From reading around the internet, I think I need a 12V DC 100mA unregulated supply, but can you confirm this, please?

Many thanks in advance.


Tue Oct 19, 2010 7:36 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Nov 09, 2008 2:49 pm
Posts: 569
Post Re: Power Supply for Theremax
I see that you're in the UK...

When shopping for the 12vdc wall mount power supply (100mA or more)
note the connector on the end of the part is not a concern as the
instructions are to clip and solder the wires direct. A dvm set to
measure dc volts can be used to confirm the polarity of the two
wires--when the red probe is on the plus pole and the black probe is
on the minus pole, the reading is a positive value--with the probes
switched, the reading is negative as indicated by a minus symbol
before the digits.

2913 is an example on this site:

http://www.rapidonline.com/productinfo. ... leno=71060 <http://www.rapidonline.com/productinfo.aspx?tier1=Electrical+%26+Power&tier2=Power+Supplies&tier3=Plug+In+PSUs&tier4=AC%2fAC+and+AC%2fDC+plug++top+linear+PSU&moduleno=71060>

Be sure to check out the topics over in this section of PAiA Talk, in particular, the tips/suggestions with an image of the way the wires need to be dressed, and, with the substitution of three capacitors and addition of a resistor onto the Timbre control the sound and volume action can be improved -- you'll also see the QuickTune method, the best way for getting the tuning slugs set just right.

viewforum.php?f=11

_________________
Scott Lee
scott@paia.com


Wed Oct 20, 2010 10:17 am
Profile

Joined: Sat Oct 02, 2010 11:38 am
Posts: 2
Location: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Post Re: Power Supply for Theremax
Apologies... yes, I should have said that I am in the UK.

Thank you for the advice.


Fri Oct 29, 2010 2:48 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Theme designed by Vjacheslav Trushkin , adapted for PAIA by Illumimedia Design Studios